3.20.2011

Varškinės spurgos



  • 250 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 8 valg. š. cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 170 – 180 g miltų
  • cukraus pudros
  • aliejaus


Ištrinti varškę su kiaušiniu ir cukrumi .

Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, persijoti ir suberti į varškę.


Gerai išmaišyti. Masė turi būti pakankamai minkšta ir lipni.

Keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų. Aliejaus turėtų būti bent per du pirštus, kad spurgytės ne keptų, o virtų jame.

Aliejui įkaitus, ugnį sumažinti iki vidutinio didumo. Drėgnomis rankomis imti po gabalėlį varškės masės, suformuoti tarp drėgnų delnų apvalias spurgytes ir dėti į aliejų. Dėti taip, kad spurgytės nesiliestų viena prie kitos.


Spurgoms parudus iš vienos pusės, jas apversti ir dar šiek tiek pavirti iš kitos pusės. Jei spurgytės parunda labai greitai, sumažinti ugnį – kitu atveju, nors spurgytės atrodys gražios ir rusvos, viduje jos dar bus žalios, nespėjusios išvirti.

Išvirusias spurgytes išimti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Nusausintas spurgytes apibarstyti cukraus pudra.


Skanauti ir mėgautis. Skaniausios dar šiltos, su puodeliu gardžios kavos.

No comments: