55 vienetams maždaug dviejų centimetrų skersmens spurgyčių pagaminti užtruks vos 45 minutes. Vienai normai tešlos, iš kurios pagaminsite apie 30 nedidelių spurgyčių reikia:
200 g. varškės (naudojau 9 proc. riebumo, liesa varškė čia, manau, netinka),
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
3 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
1 valgomojo šaukšto degtinės (ji čia tam, kad spurgos neprisigertų riebalų kepimo metu),
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
150 g. miltų.
Dar prireiks aliejaus kepimui ir cukraus pudros spurgyčių pabarstymui.
Varškę su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu ištrinti, kad neliktų varškės gumuliukų, geriausia tai atlikti blenderio pagalba.
Pilti degtinę.
Suberti miltus ir kepimo miltelius, miltus berti ne visus iškart, o palaipsniui, įmaišant vis po porą šaukštų. Viską gerai išmaišyti ir tešla jau paruošta.
Aliejų pilame i puodą storu dugnu ir keletą minučių pakaitiname ant vidutinio stiprumo ugnies, aliejus turėtų užimti maždaug pusę puodo.
Kol kaista aliejus, retkarčiais sudrėkinant rankas vandenyje, formuojame mažus apvalius kamuoliukus, kad aliejui įkaitus iškart būtų galima visus ir kepti.
Kai spurgos gražiai paruduoja, jau galima traukti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų riebalų perteklių. Atvėsusias spurgytes barstome cukraus pudra ir mėgaujamės :)
No comments:
Post a Comment